
Dessa små underverk är så goda att det blir svårt att sluta äta dem, ni vet.. once you pop you can't stop!
I Iran säljs de i varje hörn (finns typ 100 bagerier på varje gata där) och är en favorit bland folket.
Recept ca 10-12 stora eller 20 små
3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg
Fyllning:
2,5 dl Arla smaksatt grädde Jordgubb,
annan smak eller
Socker efter smak
Gör så här:
Koka upp vattnet tillsammans med matfettet. Tillsätt mjölet och rör om med en trägaffel.
Koka massan under kraftig omrörning tills den släpper kastrullens botten och kanter.
Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
Tillsätt de två första äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning, använd gärna el-visp. Vispa upp det tredje ägget och rör ner det, lite i taget, tills degen är lagom fast.
Klicka eller spritsa ut degen på bakplåtspapper till runda bakelser. Använd helst spritser om du vill få en fin och rund form.
Grädda mitt i 200° varm ugn ca 25-30 minuter, tills de blivit en aning större och fått en gyllene färg.
Öppna inte ungsluckan förrän det gått 20min, då de kan sjunka ihop.
När de är klara lägg bakelserna på galler så de får svallna.
Fyllning:
Vispa grädden tillsammans med socker. Du väljer själv hur mycket socker du använder beroende på sötma, jag brukar hälla i ca: 1/5 dl
När grädden är färdig så häll över det i en spritser (använd gärna ett smalt och långt munstycke) och tryck in spritsens spets i botten av bakelsen och fyll den med grädden tills du märker att grädden vill rinna ut, detta betyder att den är lagom fylld. Det går även att skära av locket på bakelsen som en semla och lägga en klick grädde mellan lock och botten.
Vips så har du goda och oemotståndliga shirni Khamei's
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar