Recept:
300 g digestivekex
175 g smör/margarin
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
3 tsk vaniljsocker
600 g Philadelphia
250 g Kesella (10%)
1 dl vit blockchoklad
300-400g blåbär (frysta eller färska)
Gör såhär:
Sätt ungen på 175 C varmluft eller 200 C vanlig ugn.
Smält smöret och krossa digestivekexen med en mixer, blanda sedan det smälta smöret
med kexsmulorna. Häll sedan över blandningen i en hård form med avtagbar botten (ca 23 cm i diametern) och platta till blandningen så du får en slät och fin yta, grädda i 10 min i ugnen. Ta sedan ut formen och låt den svalna.
Blanda nu philadelphia osten med kesellan (vispa med elvisp) och häll sedan i socker, vaniljsocker och majsmjöl och vispa. Knäck i äggen, ett i taget och tillsätt sedan grädden och vispa ihop allt till en smet.
Smält den vita chokladen i en form över kokande vatten. När chokladen smält, vispa även in den i smeten.
Häll sedan över smeten över digestivebotten och häll över blåbären så de täcker kakan fint. Platta gärna till bären så de som ligger underst sjunker ner i smeten lite, men inte så att det blir geggit ovanpå, bären måste synas.
Nu ska kakan in i ugnen och stå där i 40 min, stäng sedan av ungen och låt kakan vara kvar i värmen i ca 30 min. När detta är gjort så tar du ut kakan och låter sen svallna en stund innan du stoppar in den i kylen i minst 5-6 timmar, så den blir extra god och att det även underlättar när du ska skiva upp den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar